Häpnadsväckande fördelar med träning och hälsa

Det finns otroligt många fördelar med att träna och investera i din hälsa. Du kanske undrar vad egentligen hälsa som begrepp betyder? De bäst lämpade att svara på denna fråga kan inte vara bättre än världshälsoorganisationen (WHO). De definierar hälsa som ett ”tillstånd av fullständigt fysiskt, mentalt och socialt välbefinnande samt inte bara frånvaron av sjukdom eller svaghet.” Ett hälsosamt liv är därför mycket mer än avgränsade aktiviteter, utan snarare en livsstil som inkluderar vad vi äter, hur mycket vi rör oss och socialt umgänge. Nu kommer tre aspekter som utgör en hälsosam livsstil, vilka är följande:

  • Träning och motion
  • Balanserat diet
  • Avlägsna fett med fettsugning

Läs vidare om dessa tre aspekter och bli inspirerad till att leva lite hälsosammare!

3 aspekter på en hälsosam livsstil

1. Träning och motion. Den allmänna rekommendationen är att träna minst 30 minuter dagligen. Så länge aktiviteten ökar pulsen börjar det ge hälsofördelar. Förutom att bränna kalorier och stärka muskler och ben hjälper det till att kontrollera dina nivåer av blodtryck, blodsocker och kolesterol. Men vänta, fördelarna tar inte slut där. Även dina stressnivåer blir mindre och bidrar till att få dig att koppla av, förbättra självkänslan och uppnå en känsla av tillfredsställelse. En bonus till träningsaktiviteter är att göra det till en social aktivitet tillsammans med andra.

2. Balanserad diet. En balanserad och hälsosam kost uppnås lättast genom att följa den klassiska matpyramiden. Tänk bara på att äta i rätt proportioner och tillräcklig mängd. Ditt huvudmål bör vara att upprätthålla kroppens alla näringsbehov och den dagliga energi som behövs för dagen. Till exempel ska cirka 20 procent av matintaget bestå av protein bra proteiner kan du hitta på en av de bästa apoteken på nätet.

3. Avlägsna fett med fettsugning. Fettsugning är ett relativt enkelt ingrepp som förbättrar din hälsa på flera sätt, inte minst förbättrar det kroppens form och vikt. Följande fördelar har fettsugning på dig och din hälsa:

  • Hjälper till att avlägsna godartade fettumörer från kroppens olika delar.
  • Behandlar tillstånd som lipodystrofi som är en störning i fettmetabolismen där för mycket fett samlas i avgränsade delar av kroppen.
  • Förbättrar kroppens form och får den att se naturlig ut. Till exempel kan ingreppet korrigera abnormiteter som har orsakats av snabb viktminskning efter en gastric bypass-operation.
  • Minskar inflammation. Studier har visat att patienter som genomgått en fettsugning fick en betydande minskning av inflammatoriska tecken flera månader senare.
  • Minskar fett i blodet. Fettsugning minskar inte bara kroppsfettet, utan minskar även höga nivåer av fett i blodet som kan öka risken för hjärtsjukdomar.

estetikum.se hittar ni mer info kring allt som har med fettsugning att göra samt priser på vad det kostar med allt ifrån fettsugning runt magen eller ansiktet samt till svårare fall av lipödem mer info om lipödem hittar ni här.