Bodelningsavtal på agendan

Det är inte alltid lätt att börja diskutera bodelningsavtal med sin sambo och partner dock så känner jag att det är något som behöver göras inför husköpet. Det var inte allt för lätt att diskutera det här med bodelning med min sambo men tillslut kom vi överens om att det är något vi bör göra.

Jag började med att googla runt lite på olika bodelningsförättare men hittade inte riktigt någon med bra recensioner som föll mig i smaken så jag började fråga runt lite till nära och kära och tillslut hittade jag en jurist som är specialist inom detta ämne. Han var väldigt noga med att även påpeka vikten av att läsa på online om bodelning och hänvisade oss till SveaAvtal som är en oberoende guide som tar upp allt det här med bodelningsavtal, samboavtal, tvist avtal mm. samt även läsa på lite hos skatteverket.

Jag och sambon besökte hans kontor för att diskutera lite kring vårt kommande husköp och de olika egendomarna som vi har i en så kallad bouppteckning där vi gick igenom det ena med det andra så som tillgångar och skulder etc.

Därefter gjordes en andelsberäkning så att vi vet hur mycket man har rätt till var och en av oss efter andelsberäkningen gjorde vi något som juristen kallade för lottläggning där vi fördelade de olika egendomarna.

Tillslut när vi gick igenom allt och alla var nöjda och glade så skrev vi själva bodelningsavtalet. Det var väldigt enkelt och inga som helst konstigheter, det var mycket enklare än jag förväntade mig. När alla ovan detaljer gicks igenom och vi båda var nöjda så tecknade vi det online och signade med bankid och så var det klappat och klart!